Alphen ziet parkeerinkomsten kelderen

parkerenDe gemeente Alphen aan de Rijn meldt een forse daling van de parkeerinkomsten. Dat zou vooral te maken hebben met teruglopend winkelbezoek.

De inkomsten uit straatparkeren daalde in 2013 met circa een ton tot ruim 8 ton. Ook de inkomsten uit de verschillende parkeergarages liepen terug, soms wel met 30 procent. In totaal scheelde dat kleine 4 ton.

Het eind resultaat over 2013 is een tekort van € 473.781.

Het tekort is vooral te wijten aan het feit dat de inkomsten veel lager zijn dan de begrootte inkomsten, aldus de gemeente.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de economische situatie er voor heeft gezorgd dat er minder winkelbezoek is, zo luidt de verklaring in een gemeentelijke notitie. Dat is ook zichtbaar in omzetcijfers van winkeliers. En ook de passantentellingen in het Stadshart laten dat zien. De toenemende internetverkopen zullen hieraan eveneens hebben bijgedragen, veronderstelt de gemeente.

De teruggang is ook te zien in aantal gestalde fietsen in de gratis bewaakte stallingen in het Stadshart. Dat is afgenomen met ongeveer 15 procent.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.