Assen wil onderbezette parkeergarages vullen door straatparkeren duurder te maken

parkeergarageAssen groeit minder hard dan voorspelt. Daarom zit de gemeente met het probleem dat enkele nieuw gebouwde parkeergarages minder opleveren dan gedacht. Om het gat in de begroting te dekken, schuift de gemeente met de parkeertarieven.

Zo zal het gratis parkeren op het Veemarktterrein worden afgeschaft. Het terrein vormt een concurrent voor de parkeergarages en daarom zal er betaald moeten gaan worden. Te beginnen met een uurtarief van €1,30 per uur, met een maximum van €5,- per dag. Daarvoor moet overigens wel eerst €80.000 voor apparatuur worden geïnvesteerd.

Verder gaat de gemeente straatparkeren duurder maken dan parkeren in de parkeergarage. Daar betaalt men €2,- per uur, op straat zal het tarief worden opgetrokken naar €2,40 in 2018.

Daarnaast wordt in het centrum op de straat de maximum parkeerduur bekort tot 30 minuten en de parkeertijden worden opgerekt van 18:00 uur tot 21:00 uur. Ook op zondag moet voortaan betaald worden en ook de prijs van een parkeervergunning gaat omhoog.

De gemeenteraad moet de plannen nog wel goedkeuren

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.