Per 1 mei nieuwe regels rond parkeerschijf

Op 1 mei treden enkele nieuwe regels rond de parkeerschijf in werking. Het gaat niet om echt nieuw beleid, maar meer om misverstanden over de uitleg van bepaalde regels te voorkomen.
Zo mag een parkeerschijf voortaan alleen nog achter de voorruit van de auto worden geplaatst. Zo kunnen er geen misverstanden meer ontstaan over de plek van de parkeerschijf in de auto. Van buiten af moet de parkeerschijf goed zichtbaar zijn. Bovendien mag het tijdstip van aankomst op de parkeerschijf alleen nog handmatig worden ingesteld.
Parkeerschijven met een klokje dat de schijf laat meedraaien mogen dus niet meer gebruikt worden. Bij het instellen van de parkeerschijf mag het tijdstip van aankomst naar boven worden afgerond op het eerstvolgende hele of halve uur. Dit was al zo, maar veel mensen waren hiervan niet op de hoogte.
Op een gehandicaptenparkeerplaats waar met een bord een maximale parkeerduur is aangegeven, moet een parkeerschijf worden gebruikt. Zo wordt tegengegaan dat hetzelfde voertuig te lang op een gehandicaptenparkeerplaats staat. Dergelijke parkeerplaatsen hoeven overigens niet voorzien te zijn van een blauwe streep.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.