Digitale kassa succes voor direct betalen van naheffingen parkeerbelasting

invordering-naheffingIn Zoetermeer kunnen parkeerders sinds kort hun naheffing parkeerbelasting digitaal voldoen. Twee maanden na de introductie blijkt dat meer dan 70% van de direct betaalde naheffingen via de digitale kassa van P1 wordt betaald.

Parkeerders in Zoetermeer hoeven niet meer langs een fysiek loket als zij hun naheffing direct wensen te betalen. Op de naheffing wordt verwezen naar het alternatief van de digitale kassa. Het betalen van naheffingen via internet wordt binnenkort gefaciliteerd in alle gemeenten waar P1 de parkeerdienstverlening verzorgt. Op deze wijze worden de naheffingen direct namens de gemeenten geint en de parkeerders krijgen een klantvriendelijker alternatief voor de betaling. Bij het uitblijven van een betaling via internet of bij het parkeerservice bureau, ontvangen de parkeerders alsnog een acceptgiro van het invorderingskantoor.

P1 verwacht dat het succespercentage van 70 procent in Zoetermeer nog verder zal gaan stijgen en dat deze trend ook in andere gemeenten doorzet. De voordelen voor deze betaalwijze zijn dat de gemeente sneller over het geld beschikt, minder bezoek aan de gemeentebalie en/of het parkeerservicebureau, minder administratie voor het invorderingskantoor, waardoor zij zich kunnen focussen op de inning van de ‘moeilijkere’ gevallen. Hierdoor zal het inningspercentage hoogstwaarschijnlijk stijgen. Het belangrijkste voordeel voor de parkeerders is dat zij één week hebben om de naheffing discreet te betalen zonder tussenkomst van een invorderingskantoor.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.