Interparking gaat alle Groningse gemeentelijke parkeergarages beheren

damsterdiep-1Vanaf 1 november is het bedrijf Interparking verantwoordelijk voor het dagelijks werk in en de administratie van de zes gemeentelijke parkeergarages in Groningen. Hetzelfde geldt voor de zeven buurstallingen.

Tot nu toe besteedde de gemeente het beheer van de parkeervoorzieningen uit aan drie verschillende marktpartijen. De gemeente wil echter graag een meer uniforme werkwijze en dienstverlening in alle gemeentelijke garages. Daarom schreef ze een aanbesteding uit voor alle parkeergarages en buurtstallingen tegelijk. Dat levert voor de gemeente een financiële besparing op van ongeveer  200.000 euro per jaar. Het contract met Interparking is gesloten voor vijf jaar met de mogelijkheid om het daarna nog vijf jaar te verlengen.

Bij de ondertekening van de overeenkomst ontving wethouder De Rook uit handen van Peter Martens van de Vereniging Exploitanten Parkeer Accommodaties Nederland een Award. Het gaat om de European Standard Parking Award (ESPA) voor de Damsterdiepgarage. Dit Europese keurmerk onderstreept de kwaliteit van de garage op het gebied van verlichting, gebruiksgemak, veiligheid en comfort.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.