Parkeertafel verdubbelt aantal parkeerplaatsen

parkeertafelParkeerterrein overvol? De Parkeertafel verdubbelt binnen een mum van tijd het aantal parkeerplaatsen. Dankzij licht bouwmaterialen en de modulaire opbouw is een eenvoudige fundering voldoende. En de kosten wegen ruimschoots op tegen de baten.
De beloften komen van ingenieursbureau Tauw die samen met een aantal partners het product P2 Deck ontwikkelde. Units met afmetingen van 16 x 7,5 meter bieden ruimte aan zes parkeerplekken. Een soort ‘parkeertafel’ waarbij diverse accessoires kunnen worden aangeschaft: verlichting, zonnecollectoren, verticale tuinen als afscheiding, de hellingbaan, enzovoort. De zonnepanelen en accu’s voorzien in de benodigde stroomvoorziening voor onder andere de verlichting, de sprinkelinstallatie en het parkeermanagementsysteem (geregelde toegang en informatie). Hiermee ontstaat een zelfvoorzienende, energiezuinige parkeervoorziening. Met behulp van een mobiele grondboor kunnen de gaten voor de (beperkte) fundering worden geboord.
Volgens Tauw zou het rendement bij lang parkeren op bestaande parkeerterreinen en een bezettingsgraad van slechts 20% is al een bruto rendement opleveren van 8% op jaarbasis. Bij een bezettingsgraad van 50% loopt het rendement al op tot ruim 20% en bij 70% bezetting is een rendement van 29% haalbaar.
De eerste Parkeertafel moet overigens nog geïnstalleerd worden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Parkeertafel verdubbelt aantal parkeerplaatsen - VerkeersNet