Tweede auto voordelig de parkeergarage in

centraalArnhem introduceert een nieuw type parkeerabonnement voor bewoners van de binnenstad die twee auto’s hebben. Met dit abonnement kunnen ze de tweede auto zeven dagen per week, 24 uur per dag, parkeren in de gemeentelijke parkeergarages. Het abonnement gaat 237 euro per jaar kosten.

Sinds 1 januari 2015 kent Arnhem betaald-avondparkeren tot 23:00 uur op straat – en een sterk gereduceerd tarief van 18:00-06:00 uur in de parkeergarages Rozet, Musis en Centraal. Daarvoor was de eindtijd van het betaald parkeren 18:00 uur (met uitzondering van de koopavond). Deze verandering bracht sommige binnenstadsbewoners met een tweede auto in een lastige situatie. Konden zij tot 1 januari 2015 tussen 18:00-09:00 (met uitzondering van de koopavond) hun tweede auto kwijt op de gratis parkeerplaatsen in de binnenstad, sinds 1 januari 2015 is dat niet meer zo.

Daarom wordt nu – op verzoek van verschillende partijen in de gemeenteraad – het bewonersabonnement-binnenstad geïntroduceerd. Per zelfstandig woonadres kan naast één reguliere bewonersvergunning, waarmee een auto op straat én in de gemeentelijke garages geparkeerd kan worden, één bewonersabonnement voor de gemeentelijke parkeergarages voor een tweede auto worden aangeschaft.

Het tarief is 237 euro per jaar. Dat is veel minder dan een regulier garageabonnement van 1.777 euro per jaar. Het is wel meer dan de prijs van de bewonersvergunning voor de eerste auto 137 euro per jaar. Er is gekozen voor een verhoging met 100 euro per jaar van het vergunningstarief. Dit is om een remmend signaal af te geven voor het tweede-autobezit in de binnenstad en anderzijds het tarief acceptabel te laten zijn voor huishoudens in de binnenstad

Onderwerpen:

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.