Parkeertarieven licht gestegen

p-garageUit de Nationale Parkeertest van Detailhandel Nederland blijkt dat de gemiddelde parkeertarieven licht gestegen zijn. Waar de stijging vorig jaar nog 5% was, is het dit jaar 2%. Bijna driekwart van de parkeergarages houdt het tarief gelijk.

Veertig procent van de gemeenten heeft het parkeertarief op straat verhoogd, zo blijkt verder het onderzoek. De tarieven op straat van deze gemeenten zijn met gemiddeld 6% gestegen. Een uitschieter is de gemeente Haarlem met een stijging van 20%.

In vergelijking tot vorig jaar is het gemiddelde straattarief met 1% gestegen. Het gemiddelde straattarief voor 2015 is €2,66 waar het in 2014 nog €2,64 was. Daarentegen zijn er ook twee gemeenten gedaald in prijs; Apeldoorn en Zoetermeer. Gemeente Zoetermeer heeft eveneens het laagste straattarief met slechts €1,28 per uur. Het hoogste straattarief is in het centrum van Amsterdam met €5,00 per uur.

Ook tarieven van parkeergarages stijgen nog steeds. De Q-Park parkeergarage aan de Gedempte Gracht in Den Haag spant de kroon met een stijging van 27%. In 2015 is het gemiddelde tarief van de onderzochte parkeergarages €2,77 per uur. De duurste gemeenten om te parkeren in een parkeergarage zijn; Amsterdam met een gemiddeld tarief van €5,01 per 60 minuten, Den Haag (€3,50), Rotterdam (€3,21) en Utrecht (€3,01).

De Damsterdiepgarage in Groningen is dit jaar uitgeroepen tot de beste parkeergarage van Nederland. De parkeergarage voerde geen tariefsverhoging in en de parkeerkosten voor bezoekers zijn laag, namelijk 1 euro per 24 minuten. Verder is de garage goed onderhouden en zijn de voorzieningen uitstekend op orde.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.