Leeuwarden verlengt acties gratis P+R en fietsen stallen

Friezen kunnen ook de komende tijd gratis naar het centrum van Leeuwarden. Wie met de auto komt kan die gratis parkeren aan de rand van de stad, en voor niets met de bus naar het centrum pendelen. Fietsers kunnen hun vervoermiddel gratis onderbrengen in de bewaakte stallingen.

De auto is zaterdag gratis te parkeren op de P+R terreinen WTC Expo en Kalverdijkje, waarna men gratis met de bus naar het centrum toe kan. En vanaf 1 november vorig jaar kan men de fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstallingen in hartje stad. Vanwege het succes van beide acties verlengt met anderhalf jaar tot 1 oktober 2010.  Beide acties golden eigenlijk tot 1 juni 2009 bij wijze van experiment.
Uit tellingen blijkt dat het aantal gestalde fietsen in de overdekte en bewaakte fietsenstalling onder Winkelcentrum Zaailand met 50 procent is toegenomen. Het aantal fietsen in de avond- en nachtstalling aan het Ruiterskwartier (tegenover Harmonie) is zelfs verdubbeld. De gratis bewaakte fietsenstallingen en het gratis P+R OV vervoer is een onderdeel van de bereikbaarheidscampagne van het project Nieuw Zaailand.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.