6 mln voor verbeteren doorstroming bus in Zuid-Holland

De provincie Zuid Holland stelt door middel van een subsidieregeling € 6 miljoen beschikbaar voor drie jaar zodat andere wegbeheerders de nodige maatregelen kunnen treffen om het vervoer per bus betrouwbaarder te maken. Zo’n 75% van de knelpunten in de doorstroming voor de bus liggen op wegen van andere beheerders dan de provincie, namelijk gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat.

Wegbeheerders kunnen subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld de aanleg van een busbaan of busstrook, of het plaatsen van installaties, waardoor de bus groen krijgt bij een verkeerslicht wanneer die aan komt rijden. Maar ook het aanleggen van een bussluis of het aanpassen van een parkeersituatie, zodat de bus geen hinder ondervindt van geparkeerde auto’s, kunnen met dit geld deels worden gefinancieerd.

Vanuit deze subsidieregeling wil de provincie ook een bijdrage leveren aan de maatregelen die samen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn aangewezen als oplossingen op korte termijn voor knelpunten in Zuid-Holland. Oplossingen worden daar vooral gezocht in een betere afstelling van verkeerslichten en het gebruik van de vluchtstrook voor de bus op Rijkswegen. Het ministerie betaalt 50% van deze kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.