Bezoekersactie en extra services tijdens de nieuwe campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats’

zwolleZwolle zet door met de campagne ‘In Zwolle is Altijd Plaats’. Met aantrekkelijke parkeeracties probeert men rond de feestdagen bezoekers een gastvrij welkom te heten.

Zwolle werkt al een paar jaar aan zijn imago als gastvrij stad. Ook dit jaar wordt tijdens de campagne de goede bereikbaarheid van het centrum benadrukt en het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen onder de aandacht gebracht.

In het Zwolse centrum kunnen bezoekers altijd een plekje vinden om te parkeren of hun fiets te stallen, aldus luidt de boodschap. Er zijn drie bewaakte fietsenstallingen. Daarnaast worden er voldoende mobiele fietsrekken geplaatst wanneer de gemeente veel bezoekers in de binnenstad verwacht.

Autoparkeerplaatsen zijn er ook ruim voldoende. Deze voorzieningen liggen allemaal in of rondom het centrum. Men is dus zo bij de winkels, horeca of culturele bestemmingen, z o betoogt de gemeente die benadrukt dat bezoekers zelf kunnen bepalen hoeveel ze betalen. Zwolle kent drie tarieven voor parkeren. Afhankelijk van waar mensen parkeren, betalen ze per uur € 0,80, € 1,60 of € 2,60. De bewaakte fietsenstallingen zijn gratis.

Tijdens de campagne is er op zaterdagen een Vroege Vogelactie voor de gebruikers van de gemeentelijke parkeergarages en –terreinen. Veel bezoekers van de binnenstad komen nu nog in de middag. Om hen te stimuleren in de ochtend al te komen, wordt deze parkeeractie gehouden.
Hiermee wil de gemeente bezoekers laten ervaren dat het in de ochtend rustig parkeren en winkelen is. Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt voor acht gemeentelijke parkeerlocaties.

En iedereen die de fiets stalt bij de gratis bewaakte fietsenstalling Meerminneplein, Rodetorenplein of Pletterstraat kan kosteloos een buggy, paraplu of een rollator lenen.

Daarnaast kan men er ook gebruikmaken van een oplaadpunt voor elektrische fiets, rolstoel of scootmobiel. Een fietspomp met doe-het-zelf bandenplakset is bij de stallingen tevens beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.