Hoogste parkeertarieven nog steeds in Amsterdam

Een uur parkeren in Amsterdam komt een automobilist maximaal op €4,80 te staan.  In Utrecht kost een uur maximaal €3,95. In Hengelo daarentegen betaalt men hoogstens €1,40 per uur. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond naar de hoogte van de tarieven in 30 grotere steden.
Dat Amsterdam als hoogste uit de bus komt, is niet verassend. Evenals het feit dat Utrecht, Rotterdam, Haarlem en Den Haag in de top staan. Van de steden in de Randstad is Zoetermeer het voordeligst met een maximum tarief van €1,15.  De Consumentenbond verzuimt daarbij overigens te vermelden dat parkeren in deze stad in de parkeergarages de eerste drie uur gratis is.
Buiten de Randstad scoort Hilversum hoog (€2,80) evenals Eindhoven (€2,50) , Leeuwarden en Maastricht (€2,40). In de onderste regionen vinden we onder andere Groningen (€1,80) en Breda (€1,60) .
In 13 van de onderzochte 30 gemeenten kun je een dagkaart kopen. In Leeuwarden heb je zo’n dagkaart van €10,- al na vier uur terugverdiend. In Tilburg heeft een dagkaart van €15,80 pas zin als men langer dan 7,5 parkeert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.