Proef parkeren bij leegstaande kantoren

tehuurDe parkeerdruk in Bezuidenhout-Oost in Den Haag is hoog. De gemeente gaat daarom onderzoeken of parkeren bij leegstaande kantoorgebouwen soelaas biedt.

De gemeente wil van de nood een deugd maken door parkeerruimte te gaan benutten bij (deels) leegstaande kantoren in Den Haag. Omdat daar nog weinig ervaring mee is, start men met een proef. Per 1 mei 2016 komen 50 gratis parkeerplaatsen extra beschikbaar voor vergunninghouders in Bezuidenhout-Oost.

De gemeente huurt de parkeerplaatsen bij een kantoorgebouw aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Het parkeerterrein ligt op straatniveau, achter een slagboom. De proef duurt een jaar. Tijdens de proefperiode bekijkt de gemeente of het een succes is, op welke momenten de parkeerplaatsen in gebruik zijn en of, en onder welke voorwaarden, de proef verlengd kan worden.

De vergunninghouders die het dichtst bij de parkeerlocatie wonen, krijgen een uitnodiging om mee te doen met de proef. Maximaal 100 vergunninghouders uit Bezuidenhout-Oost kunnen gebruik maken van de plekken.
Zij krijgen toegang met een pas om de slagboom te openen. Bewoners met toegang tot het parkeerterrein kunnen dus zelf kiezen: parkeren op straat of op het parkeerterrein.

Alleen auto’s waarvoor een parkeervergunning is afgegeven, kunnen van gebruikmaken van de extra parkeerplaatsen. Gedurende het eerste (proef)jaar zijn er geen kosten verbonden aan de proef. Wel betaalt men een borg van € 50 die men terugkrijgt als de proef is afgelopen.

Mochten de kantoren verhuurd worden, bestaat de kans dat de regeling wordt aangepast.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.