Straatparkeren in Haarlem ’s avonds dubbel zo duur als overdag

haarlemIn de gebieden rond het centrum van Haarlem gaat  parkeren ’s avonds €6,50 per uur kosten. Overdag betaalt men €3,25.

Het is één van de maatregelen die Haarlem neemt om de overlast voor bewoners in de gebieden rond het centrum weg te namen als daar betaald parkeren wordt ingevoerd. Bewoners parkeren zelf met een parkeervergunning tegen een vast jaarbedrag. Wel wordt  een vergunning voor een tweede auto duurder.

Door te werken met een gedifferentieerd tarief wil men voorkomen dat bezoekers van het centrum er voor kiezen om ‘s avonds te parkeren in de zone rond het centrum. Het parkeren in de parkeergarages is niet alleen dichter bij de meeste voorzieningen, het is ook duidelijk goedkoper.

In het voorjaar van 2015 presenteerde het college van Haarlem een voorstel om betaald parkeren in te voeren in de wijken rondom het centrum. Dit voorstel stuitte op onbegrip en tegenstand omdat de parkeerdruk in sommige buurten al bijzonder hoog is. Onder bewoners heerste het beeld dat de invoering van betaald parkeren de parkeerdruk zou verhogen. Daarop volgde een uitgebreide consultatie van de bewoners in de stad en dat leidt nu tot een aangepast pakket maatregelen.

Zo worden de parkeertijden opgerekt tot 23:00 uur en, behalve dat een tweede parkeervergunning duurder wordt, wordt de derde vergunning afgeschaft. Verder wordt betaald parkeren ook op zondag doorgevoerd en de bezoekersregeling wordt ingeperkt.

Bewoners krijgen verder de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief (€350,-/jaar) te parkeren in de parkeergarages.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.