Cuijck over op eerste twee uur gratis parkeren

cuijckDe gemeente Cuijck wil de 15 parkeerautomaten in het centrum niet meer vervangen. Parkeren wordt de eerste twee uur gratis, waarmee langparkeerders worden geweerd.

Volgens het plan dat B&W binnenkort aan de gemeenteraad voorleggen (die er waarschijnlijk mee zal instemmen), worden de parkeermeters vervangen door de parkeerschijf, die nu ook al in delen van het centrum in gebruik is. Voor de langparkeerder wordt een plek gezocht buiten het centrum.

De tarieven in de parkeergarage blijven ongewijzigd. Dit houdt in dat de eerste twee uur parkeren gratis is en dat vervolgens betaald wordt afhankelijk van de parkeerduur.

Deze oplossing heeft voor B&W de voorkeur boven een oplossing waarbij het parkeren volledig zou worden vrijgeven, want dan vreest men dat de meeste plekken in het centrum worden ingenomen door kantoor- en winkelpersoneel.

De gemeente spaart hiermee aanschaf van nieuwe parkeerautomaten uit, dat scheelt €160.000,-. Aan de andere kant derft men jaarlijks zo’n €29.000 aan parkeerinkomsten. Per saldo moet er jaarlijks zo’n €6.000,- bij, plus in het eerste jaar nog eens €11.000 voor het opruimen van de oude automaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.