Prijzen Rotterdamse parkeergarages fors omlaag

rotterdamOm meer auto’s in de parkeergarages te krijgen gaan de prijzen daar in Rotterdam fors omlaag.

Dat en meer staat in het Parkeerplan Rotterdam 2016-2018 dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Rotterdam kiest er voor om geparkeerde auto’s minder prominent te laten zijn in het straatbeeld. Om meer auto’s in de garages te krijgen, stelt de gemeente onder andere speciale evenemententarieven in en gaan de prijzen voor parkeren in de parkeergarage fors omlaag.  Wil je een premiumplek op straat dan betaal je daar bijna 70 cent per uur meer voor. Daarnaast zullen er tot 2020 1800 plekken van straat verdwijnen.

P+R terreinen aan de rand van de stad worden in het weekend gratis, om vooral dagjesmensen daar gebruik van te laten maken. Voor de P+R garages biedt de gemeente ook abonnementsvormen aan, waarmee het met name voor forenzen aantrekkelijk wordt met het openbaar vervoer de stad in te gaan.\

Verder biedt de gemeente de mogelijkheid om online parkeerplekken in garages te reserveren. Op dagen als Nieuwjaarsdag, wanneer winkels gesloten zijn, is regulering niet nodig. Daarom wordt het op die dagen gratis parkeren. Dagen als Koningsdag en Bevrijdingsdag gelden daarentegen steeds meer als ‘koopzondag’ of ‘festivaldag’, dagen waarop juist extra parkeerdruk is in de stad. Daarom wordt op die dagen de zondagsregulering van kracht.

Bezoekersvergunningen worden flexibeler. De huidige tijdsblokken van vijf aaneengesloten uren worden aanmerkelijk korter (bijvoorbeeld per uur of kwartier instelbaar).

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.