Extra lange bussen op de Veluwlijn

Provinciale Staten van Gelderland hebben op 2 juli 2008 7,1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de Veluwelijn. De gemeenten in het gebied investeren gezamenlijk ruim een half miljoen euro.
De Veluwelijn is een busverbinding tussen Apeldoorn en Zwolle die in de spits elke tien minuten rijdt en voorzien is van goed ingerichte haltes, routes met verbeterde doorstroming en comfortabele bussen met voldoende zitgelegenheid. De bussen van de Veluwelijn zijn harmonicabussen van achttien meter lang. Daarom moeten de haltes op het traject worden aangepast. De haltes worden niet alleen langer, maar worden ook verhoogd zodat men eenvoudig met een rolstoel of kinderwagen de bus in kan stappen.

De gemeenten Heerde, Epe en Hattem gaan samen met de provincie Gelderland aan de slag met het inrichten van de centrumhaltes in deze plaatsen. Het streven is deze centrumhaltes te voorzien van extra faciliteiten voor de busreiziger zoals bijvoorbeeld extra informatievoorzieningen, fietsverhuur en comfortabele, gesloten wachtruimtes.
Uitstraling en gebruikersgemak kenmerken de Veluwelijn. In 2009 wordt begonnen met de verbeteringen en in december 2010 is de nieuwe dienstregeling en inzet van harmonicabussen op de Veluwelijn een feit.

In 2009 start de aanleg van het carpoolplein/bustransferium bij de afslag Heerde-Zuid waar de lijnen 90 en 294 elkaar gaan kruisen. Het streven is om eind 2009 bij afslag Heerde-Zuid deze overstapmogelijkheid klaar te hebben zodat automobilisten daar kunnen opstappen en hun reis per Veluwelijn kunnen vervolgen richting Apeldoorn of Zwolle.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.