Referendum moet beslissen over parkeerplannen Haarlem

En nog altijd is het parkeerplan van de gemeente Haarlem er niet door. Een referendum moet er nu over beslissen.

In het voorjaar van 2015 presenteerde het college van Haarlem een voorstel om betaald parkeren in te voeren in de wijken rondom het centrum. Dit voorstel stuitte op onbegrip en tegenstand omdat de parkeerdruk in sommige buurten al bijzonder hoog is. Onder bewoners heerste het beeld dat de invoering van betaald parkeren de parkeerdruk zou verhogen. Daarop volgde een uitgebreide consultatie van de bewoners in de stad en dat leidde tot een aangepast pakket maatregelen. Zo werd betaald parkeren ook op zondag doorgevoerd en de bezoekersregeling werd ingeperkt.

Maar nog steeds lijkt er onvoldoende draagvlak onder de inwoners die een referendum verzoek hebben ingediend dat door de  gemeenteraad is gehonoreerd.

In de referendum dat op 19 juli plaatsheeft kan niet worden ingegaan op bepaalde onderdelen van de plannen. Er ligt slechts één vraag voor: “Bent u voor of tegen uitvoering van het pakket van 19 maatregelen voor het moderniseren van parkeren uit het raadsbesluit van 15 december 2016?”

In totaal trekt de gemeente €261.500 uit voor de organisatie van het referendum, waarbij personen die campagne willen voeren voorafgaand aan het referendum €90.000 te verdelen hebben in drie gelijke delen, al naar gelang men voor, tegen of neutraal is.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.