Brommobielen vanaf 1 november 2008 in het parkeervak

Per 1 november van dit jaar gaat Amsterdam handhaven op brommobielen die op de stoep staan geparkeerd. Tot nog toe werden geparkeerde brommobielen op de stoep gedoogd, maar de overlast is te groot geworden.

Brommobielen zijn bromfietsen met meer dan twee wielen die niet harder kunnen dan 45 km/u, zoals de Piaggio en de QiQ. Zij moeten straks net als auto’s in parkeervakken staan en hiervoor parkeergeld betalen of een parkeervergunning hebben. Eigenaren die in overtreding zijn, krijgen een bekeuring. Amsterdam gaat hiermee de landelijke regelgeving uitvoeren, die verbiedt dat brommobielen op het trottoir staan.

Vooral in het stadsdeel Centrum zijn de brommobielen op de stoep een groeiend probleem. Ze nemen steeds meer openbare ruimte in, waardoor de doorgang voor voetgangers op het trottoir wordt beperkt. Met het handhaven op de brommobielen op de stoep wordt ook de verrommeling van de openbare ruimte tegengegaan. Handhaving is mogelijk geworden doordat brommobielen tegenwoordig over een kenteken beschikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.