Oogziekenhuis Rotterdam biedt als eerste in Nederland parkeerservice

Het Oogziekenhuis in Rotterdam biedt als eerste ziekenhuis in Nederland, een unieke service voor bezoekers en patiënten. Het ziekenhuis biedt een parkeerservice: bezoekers stappen voor de deur uit en een chauffeur parkeert de auto.

Patiënten maken zich vooraf en tijdens het bezoek aan het ziekenhuis nogal eens zorgen over de parkeermogelijkheden. Vinden ze wel een plekje, hoeveel geld moet er in de parkeermeter? Het Oogziekenhuis dat veel aandacht besteedt aan angstreductie, wil met deze service patiënten een stukje rust bieden. Het doet een patiënt geen goed als die zich druk maakt over zijn reis door de stad en de vraag naar geschikte parkeergelegenheid. Een minder nerveuze of angstige patiënt is rustiger, luistert beter en herstelt daardoor vaak sneller. Bij een staaroperatie is het bijvoorbeeld van groot belang dat een patiënt rustig is en zijn hoofd stil kan houden. Vandaar dat het ziekenhuis ook de parkeerzorgen wil wegnemen. Inspiratie werd opgedaan bij collega instellingen in het buitenland, waar dergelijke services al langer bestaan. Moderne ziekenhuizen willen behalve kwaliteit ook steeds meer service bieden.

De parkeerservice van het Oogziekenhuis is opgezet samen met Jeeves, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gemaksdiensten, waaronder de parkeerservice. De service die is opgezet voor het Oogziekenhuis is goed vergelijkbaar met die van een hotel. De bezoeker komt aan, geeft de sleutels aan de chauffeur, hij helpt de bezoeker uit de auto en parkeert de auto op de parking. Wanneer de bezoeker het ziekenhuis verlaat, wordt een bonnetje ingeleverd bij de receptie, de chauffeur krijgt een seintje en rijdt de auto netjes voor. Als de proef succesvol verloopt zal die worden uitgebreid; een chauffeur rijdt patiënt en begeleider dan in hun eigen auto naar huis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.