Meer reizigers voor NS

foto: trafficlinq.nl

foto: trafficlinq.nlIn de eerste helft van 2008 is de populariteit van het reizen met de trein opnieuw verder gestegen, meldt de NS. De reguliere reizigersgroei in het eerste halfjaar bedraagt 2,2% (2007: 1,9%). Daarnaast is door gerichte marketingacties het aantal reizigerskilometers met een extra 3% toegenomen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007.
De waardering voor de dienstverlening van NS is op alle belangrijke kwaliteitsaspecten verder verbeterd. Van alle treinen kwam in het eerste halfjaar 93,7% op tijd aan (op basis van de Europese 5 minuten-norm). Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. 75% van de reizigers waardeert de dienstverlening met een 7 of hoger (2007: 68%). De algemene klanttevredenheid over de prestaties is niet eerder zo hoog geweest. Opnieuw steeg de waardering voor de aspecten ‘op tijd rijden’ (van 41% naar 52%) en ‘informatie bij ontregeling’ (van 49% naar 53%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

OV-fiets
Per 1 januari nam NS OV-fiets over om het natransport van treinreizigers verder te vergemakkelijken. Inmiddels heeft NS het aantal OV-fiets stallingen uitgebreid van 125 tot 160 en is het aantal ritten en klanten explosief gegroeid. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal ritten met 45%. Op 5 maart startte NS in Den Haag bovendien een proef met verhuur van een elektrische scooter. Ook ging NS daar een samenwerking aan met Tuk Tuk Company NS wil hiermee nieuwe manieren verkennen en stimuleren om van en naar het station te gaan. Met een treinkaartje of abonnement kunnen reizigers goedkoper met de Tuk Tuk reizen. Voor de NS-scooter moeten reizigers lid zijn van OV-fiets.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.