Cadeaukaart voor langer parkeren in Arnhem slaat aan

Foto: M.M.Minderhoud

Voor 16.00 uur parkeren en na 18.00 uur uitrijden leverde in Arnhem een cadeaukaart op met 5 euro saldo. Door deze actie bleven mensen langer in het centrum van Arnhem.

Het doel van de actie is de avondspits minder druk te maken. Er zijn meer dan 2.200 cadeaukaarten uitgedeeld. De kaart kan worden besteed bij deelnemende winkeliers.

Uit onderzoek blijkt dat de helft tot tweederde van de mensen bereid is om wat later te vertrekken. Zeker als er activiteiten in de stad zijn, dan blijft 60% langer in de stad.

Die tijd besteedt men dan vooral aan eten in de stad (50%) en langer doorwerken (23%) en shoppen (22%). De rest gaat sporten, zo blijkt uit een enquête onder bezoekers van een parkeergarage.

Op de vraag of men zich zou willen registreren voor een spaarsysteem om punten of een parkeertegoed te sparen antwoordde overigens 53% ontkennend, vooral vanwege de privacy of omdat het teveel moeite is.

In het najaar wordt de cadeau-actie herhaald.

Ook het Happy Hour wordt herhaald. Hierbij kunnen reizigers gratis naar huis met de stadsbus, tussen 18:00 en 19:00 uur.

Verder kan men stickers sparen door te gaan fietsen naar de binnenstad. Een bezoek aan een bewaakte stalling is goed voor één sticker en drie stickers geeft recht op een cadeaubon van 5 euro.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.