Naheffingsaanslag hoger, parkeerduur wordt in rekening gebracht

Parkeren op straat in Amsterdam wordt duurder.

De gemeente Amsterdam brengt sinds kort bij het opleggen van een naheffingsaanslag – dus bij het niet betalen van parkeerbelasting – ook de geconstateerde parkeertijd in rekening.

De scanauto’s controleren steeds meer in dezelfde straten en komen daarbij vaker dezelfde auto’s tegen. Met de maatregel wil de gemeente ervoor zorgen dat niet betalende parkeerders, net als ieder ander, betalen voor het parkeren op straat.

Een naheffingsaanslag bestaat uit twee componenten: de verschuldigde parkeerbelasting en de kosten die gemoeid zijn met het opleggen van de naheffingsaanslag zelf. Beide bedragen staan afzonderlijk op het aanslagbiljet vermeld. Momenteel brengt Amsterdam op de naheffingsaanslag slechts eenmaal het uurtarief voor het betreffende tariefgebied in rekening. Daar is nu verandering ingekomen.

Voor de niet betalende parkeerder kan de hoogte van de naheffingsaanslag vanaf volgende week daarom aardig oplopen. Naar verwachting vergroot deze maatregel de betalingsbereidheid voor het parkeren op straat.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.