Betalen per minuut komt maar langzaam van de grond

De parkeergarage ‘De Soeverein’ in het centrum van Amersfoort had vorig jaar de Nederlandse primeur van het betalen per minuut. Sindsdien heeft deze manier van afrekenen nog niet echt opgang gemaakt. Maar Roermond heeft nu de volgende parkeergarage waar tot op de minuut nauwkeurig kan wordenafgerekend.
Consumentenorganisaties maar ook het MKB is voorstander van parkeren per minuut. Als het bijvoorbeeld aan het Platform Detailhandel ligt, wordt betalen per minuut zelfs in de wet vastgelegd. Bij het straatparkeren bieden verschillende providers zoals Yellowbrick in verschillende gemeenten parkeren per minuut aan, met de GSM of met een speciale chipkaart. Maar in de parkeergarage wil het nog niet echt vlotten. In Amsterdam loopt in twee parkeergarages een proef met betalen per drie minuten. En in Amersfoort kent ‘De Soeverein’ RTP (Real Time Parkeren).
Vanaf 1 december volgt in Roermond de Kazernepleingarage, die daarmee in ieder geval de primeur heeft in Limburg. Wie 1 uur en 1 minuut parkeert betaalt dus niet meer voor 120 minuten maar voor 61 minuten. Het minutentarief bedraagt 2,3 cent.
De parkeergarage Kazerneplein, met een capaciteit van 400 plaatsen, is sinds 1 augustus van dit jaar geopend. Hij ligt tussen de binnenstad en het Designer Outlet Center in, beiden op 2 minuten lopen. Boven de parkeergarage liggen diverse horecagelegenheden, een amusementshal en een bioscoop met 7 zalen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.