Gratis OV voor nieuwe Amsterdammers

De eerste nieuwe Amsterdammers ontvingen op 2 december een gratis OV-maandabonnement. Mensen die net naar Amsterdam zijn verhuisd, oriënteren zich opnieuw op routes naar werk, opleiding en andere bestemmingen. Door de gratis maandkaart ontdekken meer mensen de voordelen van het fijnmazig openbaar vervoer in Amsterdam, zo hoopt de gemeente.
De gemeente en GVB trekken samen gedurende twee jaar € 3 miljoen uit om de OV-maandkaart aan te bieden. Maandelijks ontvangen 4500 mensen een aanbod. Er worden ongeveer 1500 aanvragen per maand verwacht. De actie duurt zolang de voorraad strekt – met het huidige budget kunnen rond de 33.000 mensen gebruik van het aanbod maken.
De kaart is één maand geldig voor het openbaar vervoer van GVB. Om de nieuwe Amsterdammers duurzaam aan het openbaar vervoer te binden, ontvangen ze daarna van GVB een eenmalige korting van 15% op een jaarabonnement. Mensen die nieuw worden ingeschreven in Amsterdam, krijgen vanzelf een informatiepakket met de aanbieding thuisgestuurd. De GVB-kennismakingskaart is niet voor mensen die verhuizen binnen de gemeente Amsterdam.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.