Rotterdam komt als eerste gemeente met parkeer-app

De gemeente Rotterdam heeft samen met het bedrijf Ease2pay een parkeer-app ontwikkeld. Met de app Pay010 kan hetzelfde worden gedaan als met de betaalautomaten op straat. Een abonnement is niet nodig en transactiekosten hoeven niet betaald te worden. De gemeente is naar eigen zeggen de eerste met zo’n app.

De gebruiker hoeft niet meer naar de automaat te lopen en betaalt het parkeren vooraf met iDeal of creditcard. Het is mogelijk om met de app op afstand de parkeertijd te verlengen of voor bezoekers de parkeerkosten te betalen en af te handelen.

Bewaren

Om de app te gebruiken hoeft de gebruiker zich niet te registreren, maar die mogelijkheid is er wel. Het voordeel van de registratie is dat wanneer de gebruiker korter parkeert dan vooraf gedacht, de app de resterende tijd bewaart en weer bij de volgende parkeertransactie inzet.

Gebruikers zitten niet vast aan maandelijkse abonnementskosten. Betalen bij de parkeerautomaat blijft overigens ook gewoon nog mogelijk. De app is een extra mogelijkheid voor parkeerders. Doel is om parkeren sneller en gemakkelijker voor hen te maken.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.