Nieuwe actie gratis OV-chipkaart in Friesland

Busmaatschappij Qbuzz is gestart met de introductie van de OV-chipkaart voor haar reizigers in Zuidoost Fryslân. Daarom gaat de provincie Fryslân door met de publiekscampagne om de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart te stimuleren.
Het principe van de actie is dezelfde bij als de vorige campagne. OV-reizigers en andere geïnteresseerden vragen via internet op www.frieseovchipkaart.nl de gratis persoonlijke kaart aan. Binnen 4 weken ontvangen mensen deze thuis inclusief automatisch opladen en 5 euro gratis reissaldo. De campagne duurt van 4 tot en met 31 januari 2010.

Sinds 15 september reizen mensen met de OV-chipkaart voor het actietarief van 10 cent per kilometer in Fryslân in de bussen van Connexxion. Per januari zou dit actietarief omgezet worden naar het reguliere tarief van 12 cent per kilometer. Om Qbuzz-reizigers ook te laten profiteren van het actietarief, is besloten dit te verlengen tot 1 april 2010. Op deze manier denkt de provincie het gebruik van de OV-chipkaart mede te stimuleren.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.