Almelo overweegt invoering van Personal Rapid Transit

Almelo studeert op mogelijkheden een PRT-systeem in te voeren onder meer om het Twenteborg ziekenhuis te verbinden met het centrum. De gemeente denkt dat een PRT Systeem vele milieu- en ruimtevoordelen biedt, en bovendien kostenefficiënt is.

Almelo denkt met een PRT systeem een klantvriendelijk, comfortabel, snel vervoersalternatief aan te kunnen bieden aan haar inwoners en bezoekers. ‘Juist een PRT sluit in capaciteit goed aan de vervoersvraag van middelgrote steden. In grote steden is vaak een grotere capaciteit gewenst en een PRT dan minder geschikt’, aldus de gemeente.
De gemeenteplannen zijn niet helemaal nieuw. Al in de jaren negentig lag er een voorstel om het NS station met een monorail te verbinden met de nieuwe woonwijk Waterrijk. Nu wordt de verbinding tussen het Twenteborg ziekenhuis en het centrum opgevoerd in het informatiecentrum van de gemeente waar Heijmans een democabine van het systeem heeft opgesteld. ‘Met Personal Rapid Transit zijn reizigers vanaf het Twenteborg ziekenhuis binnen vier minuten in hartje stad, zo heeft men uitgerekend’, aldus de promo.
Uit studies is volgens de gemeente gebleken is dat PRT de enige vervoersvorm is die vervoerkundig en financieel interessant is. In de afgelopen jaren heeft er zowel in Europees als Nederlands verband (EDICT/MOVE) onderzoek naar de haalbaarheid van PRT in Almelo plaats gevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.