62 miljoen om meer mensen in de trein te krijgen

Met shuttleservices tussen stations en bedrijventerreinen, kennismakingsacties voor speciale groepen reizigers en nieuwe vormen van vervoer van en naar de trein wil minister Eurlings van Verkeer het gebruik van de trein een extra impuls geven.

De minister zet ruim 62 miljoen in voor nieuwe maatregelen en voor de intensivering en uitbreiding van succesvolle maatregelen zoals extra treindiensten, betere overstapvoorzieningen, treinen met gratis internet, ‘spitsmijden in het OV’ en de invoering van dynamische reisinformatiepanelen.

Het vernieuwde actieplan voorziet in pilots voor shuttle services tussen stations en bedrijfs- en kantoorlocaties die nu nog niet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. En partijen die goede ideeën hebben voor nieuwe vormen van voor- en natransport kunnen hiervoor subsidie krijgen of deelnemen aan een prijsvraag. Nieuwe groepen reizigers worden in de trein gelokt door kennismakingsacties en door een aanbod van nieuwe kaartsoorten voor bijvoorbeeld jongeren, ouderen en mensen die naar een andere gemeente verhuizen.

Daarnaast wordt het aantal stations waar de bewegwijzering wordt verbeterd uitgebreid van 50 naar 86. Ook zal het wachten op de trein op meer stations worden veraangenaamd door bijvoorbeeld het plaatsen van warmtezuilen en het aanpassen van wachtruimtes.

In november 2007 presenteerde minister Eurlings zijn ‘Actieplan Groei op het Spoor’. Van het beschikbare budget van 207 miljoen Euro is in de eerste twee jaar ruim 144 miljoen ingezet.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.