Parkeren op Google Maps

Een nieuwe website van ParkeerService, het parkeerbedrijf van de Gemeente Amersfoort, geeft alle parkeerfaciliteiten in de stad overzichtelijk weer. De kaart is gebaseerd op Google Maps technologie. De automobilist vindt er informatie over alle parkeerfaciliteiten in het centrum en omliggende wijken van Amersfoort.
Dit betekent dat vanaf huis, vooraf aan een bezoek aan het centrum, alvast kan worden bekeken waar en wanneer betaald parkeren geldt, tegen welk tarief en wat de maximale parkeerduur op de locatie is. De kaart bestaat uit rubrieken met informatie van parkeerlocaties waaronder parkeergarages, fietsenstallingen, vergunning-, gehandicapten- laad- en los- en autodeelplaatsen.
In samenwerking met de parkeerpolitie in Amersfoort, is eerst een papieren stadskaart aangevuld met alle parkeerlocaties. De duizenden locaties zijn vervolgens door ParkeerService digitaal op de stadskaart gezet. Hiervoor is een speciaal ontwikkeld Content Management Systeem (CMS) gebruikt waarmee alle parkeerlocaties kunnen worden ingevuld en bijgehouden. Naast de voordelen voor de automobilist wordt de kaart door medewerkers van parkeerpolitie en ParkeerService ingezet om parkeervoorzieningen te beheren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.