Drie maanden gratis met de trein langs de file

Autoforensen die minimaal drie keer per week in de spits gebruik maken van de A2 en nog geen NS-kaart hebben kunnen drie maanden lang kosteloos en filevrij van deur tot deur te reizen.
Het initiatief heeft alles te maken met de werkzaamheden aan de A2 die tot 2010 duren. De wegwerkzaamheden zorgen voor extra verkeersoverlast. Rijkswaterstaat neemt een aantal maatregelen om deze overlast te beperken.
De A2 Minder Hinder Proefpas voor de trein en eventueel aanvullend openbaar vervoer is zo’n maatregel. Na drie maanden kan de pashouder zijn gratis proefpas tegen een aantrekkelijke prijs verlengen. Het mes snijdt bij dit OV-alternatief aan twee kanten: de automobilist kan de file vermijden en tegelijkertijd wordt de doorstroming op de A2 beter.
Wie in aanmerking wil komen voor het aanbod moet aan een aantal voorwaarden voldoen:
De automobilist eist minimaal drie keer per week naar het werk over (een deel) van de A2 en heeft momenteel geen NS trajectkaart. En werkt niet in de gemeente Utrecht, Den Bosch of Eindhoven .
Daarnaast beidt Rijkswaterstaat in samenwerking met de NS en ProRail ook nog een Intercity-verbinding vanuit station Best naar Den Bosch, Utrecht en Schiphol als alternatief voor de file op de A2. Automobilisten kunnen gratis parkeren bij het tijdelijke Overstappunt Station Best en hier overstappen op de Intercity tussen Eindhoven en Utrecht/Schiphol. Op het traject tussen Eindhoven en Utrecht scheelt dat gemiddeld 35 minuten ten opzichte van reizen over de weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.