Veolia gaat streekbussen rijden in Haaglanden

Busmaatschappij Veolia gaat vanaf 30 augustus 2009 het openbaar streekbusvervoer in Haaglanden en de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer verzorgen. Deze concessie geldt voor acht jaar.
Naast Veolia hebben Qbuzz en Connexxion belangstelling getoond voor deze concessie. Connexxion, de huidige concessiehouder, zal tot 30 augustus 2009 het regionaal openbaar busvervoer in Haaglanden blijven verzorgen.
Als onderdeel van het eisenpakken van het Stadsgewest zet Veolia vanaf de begindatum van de concessie nieuwe, zeer milieuvriendelijke aardgasbussen in. Binnen de concessie stadsdienst Den Haag die aan HTM wordt verleend zullen ook nieuwe aardgasbussen gaan rijden. Het Stadsgewest beschikt daarmee naar eigen zeggen over een paar jaar over het meest milieuvriendelijke busnet van ons land dat compleet op aardgas rijdt.
De nieuwe bussen beschikken verder over een lage vloer en zijn rolstoeltoegankelijk. Bovendien hangen er in de bussen beeldschermen met informatie over de route en verwachte aankomsttijd en camera’s voor extra veiligheid. De dienstregeling blijft ten minste op het huidige niveau. Veolia tekent in zijn bieding voor een forse inspanning op het gebied van promotie, reisinformatie en klantenservice. Het bedrijf verwacht daarmee meer reizigers en een hogere klantwaardering ten opzichte van de huidige situatie te bereiken. Veolia komt bovendien met een vergoedingsregeling voor reizigers voor wie de rit is vervallen of ernstig vertraagd is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.