Urbee deelfietsen in Apcoa parkeergarages BEELD APCOA

‘Vanuit parkeergarage zo met deelfiets naar afspraak’

Urbee deelfietsen in Apcoa parkeergarages BEELD APCOA

Parkeergarage-uitbater APCOA PARKING en deel e-bike-aanbieder Urbee hebben de handen ineen geslagen. Sinds afgelopen zomer kunnen automobilisten in parkeergarage Heinekenplein in Amsterdam een deelfiets pakken voor ‘the last mile’. Bedoeling is dat de service op korte termijn ook in de Haagse en Rotterdamse APCOA-parkeergarages beschikbaar komt.

Een goed huwelijk, dat beeld komt naar voren in de aankondiging van de samenwerking. “APCOA PARKING heeft uitstekend bereikbare parkeergarages op diverse locaties in de grote steden”, klinkt het. “Urbee heeft een deelnetwerk van e-bikes die via de Urbee Go-app eenvoudig kunnen worden geboekt.”

Uitlaatgassen

Maar uiteindelijk is het de consument die ervan kan profiteren. Die kan zijn of haar auto parkeren om daarna gemakkelijk het laatste stukje naar een afspraak of bezienswaardigheid fietsend af te leggen. Dat scheelt bovendien een hoop zoekverkeer naar een schaarse plek en de daarmee gepaard gaande uitlaatgassen, benadrukken de partijen.

De Urbee e-bikes zijn sinds 1 juli beschikbaar in APCOA PARKING Heinekenplein in Amsterdam. Ze zijn te vinden bovenaan de inrit van de parkeergarage. Iedereen kan er gebruik maken na het downloaden van de Urbee Go-app. “In de komende maanden wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van de e-bikes service van Urbee in Rotterdam, Den Haag en overige locaties in Amsterdam”, melden de bedrijven.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.