Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten houdt de moed erin

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten gaat van start, zo meldt de organisatie. Maar de echte start heeft pas plaats als Gedeputeerde Staten van Noord-Holland het besluit van de gemeente Amsterdam om deel te nemen hebben goedgekeurd.

Voor het Servicehuis Parkeren waar in de toekomst de parkeerdata van Nederlandse gemeenten wordt opgeslagen. Aanvankelijk zouden medio 2009 de eerste pilots van start gaan en zou het Servicehuisconcept eind 2009 worden uitgerold. Dat is niet gelukt. Wel is een aantal gemeenten gestart met de voorbereiding van de aansluiting op de Registratie Parkeer- en Verblijfsrechten.
Een belangrijk onderdeel van het SHPV is de database waarin de parkeeracties worden vastgelegd. De RDW bouwt en beheert deze database onder de naam “Registratie Parkeer en Verblijfsrechten” (RPV). In de RPV zijn naast de parkeer- en verblijfsrechten ook de gegevens over de parkeerregelingen en parkeertarieven opgenomen. De testfase van de RPV is nagenoeg afgerond, aldus het SHPV. Ook de technische beschrijving voor de berichtenuitwisseling is opgesteld. Deze wordt op korte termijn verspreid, zodat service providers en leveranciers (bijvoorbeeld van (vergunning)systemen, parkeerautomaten en handhaafsystemen) hun aansluiting in gereedheid kunnen brengen en testen bij de RDW.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.