VerkeersNet Journaal: parkeren in 1,5 meter samenleving en Talking Traffic

Mensen moeten door de coronacrisis zo veilig mogelijk op pad en mensen moeten ook voldoende afstand kunnen houden bij een fietsenstalling, parkeergarage of straatparkeerplaats. Spark lichtte tijdens het gratis VerkeersNet Journaal om 14.00 uur de checklist toe, die hulp biedt bij veilig en verantwoord parkeren.

Daarnaast een interview met Vincent Habers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Jan Devriese van Be-Mobile. Nederland staat wereldwijd vooraan als het gaat om de uitrol van intelligente verkeerstoepassingen. Onder de naam Talking Traffic wordt hieraan hard gewerkt. Maar hoe succesvol zijn de Talking Traffic-toepassingen?

Er is onlangs een groot onderzoek uitgevoerd naar de impact van deze toepassingen. Habers en Devriese vertellen over de resultaten en gaan dieper in op de opvallende zaken uit het onderzoek. Ze spreken ook over het vervolg aan dit onderzoek. Hoe worden deze resultaten gebruikt voor de verdere uitrol van Smart Mobility in Nederland?

Verder is dus Brigit Smulders, adviseur Spark Parkeren, in de studio te gast. Zij zal in het journaal dieper ingaan op de checklist. In welke situaties kan zo’n checklist uitkomst bieden? Welke uitgangspunten staan hierbij centraal en hoe zijn deze te gebruiken om ervoor te zorgen ook bij de klantreis richting een parkeerlocatie de aanbevolen afstand wordt aangehouden?

VerkeersNet Journaal

Het laatste nieuws, een verdiepend video-item en spraakmakende studiogasten, dat zijn de ingrediƫnten van het tweewekelijkse VerkeersNet Journaal. Doelstelling is mobiliteitsprofessionals in 20 minuten een goed begin van de werkweek geven.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.