Deel parkeergarage Wormerveer ingestort. FOTO Google Maps

Minister: minder parkeerplaatsen om virus te beteugelen

Deel parkeergarage Wormerveer ingestort. FOTO Google Maps

Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) denkt aan aanvullende maatregelen, zoals minder parkeermogelijkheden om de trek naar winkelcentra te ontmoedigen. Het afgelopen weekeinde deden meerdere steden de winkels in hun binnensteden voortijdig op slot, omdat het er veel te druk was.

De minister en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s bespraken maandagavond tijdens het veiligheidsberaad of het kabinet harder moet ingrijpen om het aantal besmettingen harder te doen dalen, en zo ja welke maatregelen genomen moeten worden.

Burgemeesters

De burgemeesters zijn verdeeld over de aanpak. Onder anderen burgemeester John Jorritsma van Eindhoven roept op om hardere regels in te stellen. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden zegt dat het noorden met het huidige landelijke pakket “uit de voeten kan”. Wouter Kolff van Dordrecht pleit juist voor regionaal maatwerk.

Spark heeft al een checklist voor parkeergarages en fietsenstallingen, om ook daar 1,5 meter afstand te houden. In die checklist worden suggesties gegeven voor maatregelen die het risico op besmetting voorkomen. Centraal staan drie uitgangspunten: informeren, doseren en beheren.

Bron: ANP/IJ

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.