Rechter, rechtbank en uitspraak (Bron: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Gemeente Amsterdam spant toch kort geding aan tegen Parkeerwekker

Hand about to bang gavel on sounding block in the court room

De gemeente Amsterdam spant alsnog een kort geding aan tegen de parkeerapp Parkeerwekker. Vorige week hoopte de gemeente er nog met een goed gesprek onderling uit te kunnen komen. Een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma bevestigt de gang van zaken na berichtgeving van AT5 en NHNieuws. “Dat gesprek heeft niet opgeleverd wat we ervan hoopten”, aldus de woordvoerder.

“Ze wilden met ons in gesprek, maar we zijn niet uit de onderhandeling gekomen”, zegt ook initiatiefnemer voor de app, Luis Roman, tegen NHNieuws. “Zij eisen eigenlijk dat wij onze dienst op een andere manier gaan aanbieden.” Eerder zei de gemeente al dat als Parkeerwekker niet stopt met het aanbieden van de dienst, er juridische stappen zouden volgen. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer het kort geding plaatsvindt.

Werking Parkeerwekker

Vorige maand dreigde de gemeente met een kort geding als Parkeerwekker niet binnen zeven dagen zou stoppen met zijn activiteiten. Roman liet daarop weten zijn activiteiten niet te willen staken. De app is behalve in Amsterdam ook te gebruiken in Alphen aan den Rijn, Bergen op Zoom, Delft, Diemen, Groningen, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Parkeerwekker stuurt vergeetachtige parkeerders een bericht wanneer een scanvoertuig langs hun geparkeerde auto rijdt. Wie zo’n berichtje krijgt, heeft vijf minuten de tijd om de parkeerkosten te betalen en een boete te ontlopen. De gemeente is het daarmee niet eens. Volgens haar overtreedt Parkeerwekker de privacyregels en ondermijnt de app de handhaving van het parkeerbeleid.

Lees ook:

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.