Arriva komt naar je toe

Stadsregio Amsterdam en Arriva starten deze week een campagne om de OV-chipkaart te introduceren onder ouderen. Twee weken lang toert de speciale demobus van Arriva door de regio Waterland.
Arriva bezoekt met deze bus verzorgingshuizen en wijkcentra. Wie de demonstratiebus bezoekt krijgt antwoord op vragen als: Hoe werkt de OV-chipkaart? Welke kaart past bij mij? Waar kan ik een kaart kopen? Hoe laad ik deze op?

Op tal van plaatsen houden ov-maatschappijen speciale voorlichtingsacties die erop zijn gericht ouderen informatie te geven over de chipkaart danwel ov in het algemeen. Ook Connexxion is bijvoorbeeld al een tijdje actief op dat vlak.
In Groningen liep vorig jaar al een omvangrijk project om ouderen beter bekend de maken met mogelijkheden van het ov. Het OV-bureau Groningen Drenthe pakte uit met folders, een speciale service team, aanpassingen aan de haltes en een gratis proefperiode voor ouderen. Overigens met matig succes. De nameting leerde dat de bekendheid met het ov onder ouderen toenam, maar het gebruik niet. Bij die proef werden ook Wmo-ers geïnformeerd over de ov-mogelijkheden. Dat zette meer zoden aan de dijk. Het aantal Wmo-ers dat met de bus reisde nam toe van 31% vóór de proef naar 43% ná de proef.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.