Rechter, rechtbank en uitspraak (Bron: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Parkeerwekker tekent hoger beroep aan tegen verbod Amsterdam

Hand about to bang gavel on sounding block in the court room

De onderneming achter de parkeerapp Parkeerwekker heeft hoger beroep aangetekend tegen het verbod op deze app in Amsterdam. Het bedrijf heeft een spoedappel aangevraagd bij het gerechtshof in de hoofdstad.

In een kort geding dat door de gemeente Amsterdam was aangespannen, verbood de voorzieningenrechter een maand geleden het gebruik van Parkeerwekker in Amsterdam. Volgens de uitspraak zet Parkeerwekker aan tot “onrechtmatige gedragingen”, zoals het niet betalen van de verschuldigde parkeerkosten.

Nieuwe uitspraak

De app stuurt parkeerders een bericht wanneer een scanvoertuig langs hun geparkeerde auto rijdt. Wie zo’n berichtje krijgt, heeft vijf minuten de tijd om de parkeerkosten te betalen en een boete te ontlopen. Parkeerwekker is het niet met het vonnis eens.

Als het gerechtshof het spoedappel goedkeurt, zou er in april al een nieuwe uitspraak kunnen liggen. Wordt de procedure niet als spoedappel behandeld maar als een gewoon hoger beroep, dan is de verwachting dat het gerechtshof in september een uitspraak zal doen.

Ook de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Leiden hebben stappen aangekondigd tegen Parkeerwekker, als die zijn activiteiten in die steden niet staakt.

Bron: ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.