Auto's voor Eindhoven Centraal (bron: NS)

NS-app toont vanaf maandag beschikbare parkeerplekken

Bron: NS

In de app van spoorvervoerder NS is vanaf maandag te zien hoe veel parkeerplekken er nog vrij zijn op de P+R-locaties bij 19 stations. Op die manier wil NS de reis van deur tot deur makkelijker maken. Gemiddeld komt ongeveer 6 procent van de treinreizigers nog met de auto naar het station.

Vooral bij stations in kleinere steden of gelegen bij dorpen blijken veel reizigers te kiezen voor de auto. Het percentage dat daar met de auto komt, ligt daar al snel op 20 procent. Om ruimte te bieden aan deze automobilisten zijn bij alle stations in totaal ongeveer 48.500 parkeerplaatsen beschikbaar. Met de nieuwe ontwikkeling wordt voor deze plekken ook getoond of ze nog vrij zijn.

Zekerheid

“Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen. Dan is het wel zo prettig om makkelijk en snel te kunnen parkeren. Nu is het mogelijk om voor vertrek te zien of er nog parkeerplekken beschikbaar zijn bij het P+R-terrein. Het helpt als reizigers zeker weten dat ze de auto kwijt kunnen bij het station, helemaal als het straks weer drukker is”, vertelt Bert Vaessens, Formatmanager auto parkeren bij NS.

De parkeerplekken bij bijna twintig stations worden maandag getoond, bij de stations Driebergen-Zeist, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Eindhoven, Zwolle, Assen, Duivendrecht, Den Bosch Parallelweg en Magistratenlaan, Roosendaal Spoorstraat en Stationsstraat, Boxtel, Oisterwijk, Breda, Middelburg, Zaandam, Enschede, Weert en Bilthoven. Hier komen tot aan begin 2022 nog 43 stations bij en het is de ambitie om uiteindelijk van alle P+R-locaties met slagboom bij stations het aantal beschikbare parkeerplaatsen te laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.