Parkeren toegevoegd aan Gaiyo app (bron: Gaiyo)

Gaiyo-app uitgebreid met gratis parkeerfunctie

Bron: Gaiyo

In een app voor alle vervoerszaken kan de mogelijkheid om via die app te betalen voor straatparkeren niet ontbreken. Daarom is sinds donderdag de straatparkeerwidget aan de Gaiyo-app toegevoegd. Voor parkeeracties rekent Gaiyo geen transactiekosten. 

Er is al een behoorlijk aanbod van parkeerapps in Nederland, die volgens Gaiyo weinig verschillen in prijs en geboden service. Door deze functionaliteit op te nemen in deze vervoersapp, komt hier verandering in. “Gaiyo rekent géén transactiekosten voor parkeeracties én biedt heel veel handige aanvullende vervoersfuncties.”

Goedkoopste parkeerapp

De straatparkeerwidget is sinds donderdag in heel Nederland te gebruiken. Dit is volgens Innovactory, het bedrijf achter Gaiyo, meteen de goedkoopste ‘parkeerapp’ op de markt. Bij veel andere apps betaal je transactiekosten voor straatparkeren, vaak zo’n 30 cent. De functionaliteit in deze vervoersapp kost niets. Bovendien is het toevoegen van kentekens gratis en dat is vooral fijn voor gebruikers die af en toe gebruikmaken van een deelauto.

“We zijn erg blij dat we Gaiyo met de introductie van deze parkeerwidget nóg overzichtelijker hebben gemaakt”, aldus Lucien Groenhuijzen, de topman van Innovactory. “Met de afwezigheid van transactiekosten én de vele extra functies die de app biedt, is Gaiyo hét betere alternatief voor bestaande parkeerapps.”

Deze functie wil het voor automobilisten zo toegankelijk en flexibel mogelijk maken om te parkeren. Op basis van de locatie scant de app welke parkeergarages, P+R-locaties en parkeerzones er in de omgeving te vinden én de bijbehorende tarieven. In de kaartweergave is ook gemakkelijk te zien in welke gebieden je gratis parkeert.

Multimodaal reizen

Daarbij is het grootste voordeel volgens Innovactory, het bedrijf achter de Gaiyo-app, dat deze app flink wat aanvullende functies biedt aan gebruikers. Hierin is bijvoorbeeld daarnaast een treinkaartje te koop, een deelvoertuig te boeken of verkeersinformatie te zien. Dit stelt automobilisten die liever geen dure parkeerkosten willen betalen in staat om gemakkelijk hun auto op een P+R-locatie neer te zetten en verder te reizen met een deelvoertuig. Dit kunnen ze ook boeken in de app.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.