Geparkeerde auto's in parkeergarage

Parkmobile door overname onderdeel van EasyPark Group

EasyPark Group neemt de PARK NOW Group over, een wereldwijde aanbieder van digitale parkeerdiensten. Onder andere de apps Parkmobile en Park-line zijn onderdeel van de PARK NOW Group. De autoriteiten hebben dinsdag hun goedkeuring gegeven voor deze overname. De prijs van de overname is niet bekendgemaakt. 

EasyPark wil door de overname verder groeien en een wereldwijde pionier worden in digitale parkingdiensten, maar ook in het laden van elektrische voertuigen en in mobiliteitsdiensten. Uiteindelijk wil EasyPark Group dé toonaangevende, wereldwijde, digitale mobiliteitsspeler worden. Door de overname van PARK NOW van autofabrikanten BMW en Daimler krijgt EasyPark een voet aan de grond in Europa, Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië.

Digitale dienst

“Dit is een historische mijlpaal in de sector en we zijn zeer enthousiast om aan deze reis te beginnen. Ik ben vooral trots dat ik deze sterke organisatie met getalenteerde werknemers mag leiden. Dankzij onze wereldwijde dekking en schaal, en onze geïntegreerde portfolio, zullen we steden leefbaarder kunnen maken met de ontwikkeling van nieuwe, slimme en geïntegreerde digitale diensten”, reageert Johan Birgersson, algemeen directeur van EasyPark Group.

Aan het Financieel Dagblad legt topman Marius Koerselman van EasyPark Benelux uit dat de overname onder meer kan helpen om meer voet aan de grond te krijgen bij de exploitanten van parkeergarages. Met de meeste steden in Nederland zijn inmiddels afspraken gemaakt over het gebruik van parkeerapps, maar met garages nog niet. Door dergelijke afspraken zouden apps bijvoorbeeld aan kunnen gaan geven waar nog plek is.

Aanbod van digitale parkeerdiensten

“PARK NOW Group is in geweldige handen om in de toekomst nog meer succes te halen”, reageert vice-president Rainer Feurer van BMW Group. “De overname zal de activiteiten verbeteren ten gunste van de klanten en innovatie. Samen zullenEasyPark Group en PARK NOW Group een ruime waaier van digitale parkeerdiensten kunnen aanbieden, waardoor ze goed gepositioneerd zijn in een steeds meer geïntegreerde wereld.”

“We beginnen nu aan de ontdekkings- en integratiefase waaruit we zeker lessen zullen leren over de kracht, de kennis en de spirit van zowel PARK NOW Group en EasyPark Group om aan ons toekomstig succes te bouwen. Samen hebben we een geweldig potentieel, en als verenigd bedrijf zullen we nog meer waarde kunnen bieden aan automobilisten, bedrijven, steden en parkingoperatoren wereldwijd”, besluit Birgersson.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.