Logo parkeergarage (bron: Flickr/ DennisM2)

Betalen met bitcoin voor parkeren in Brussel en Antwerpen

Logo parkeergarage (bron: Flickr/ DennisM2)

In de parkeerapp Seety kunnen automobilisten voortaan met bitcoin afrekenen voor het stallen van hun wagen in Brussel en Antwerpen. Seety is een Belgische start-up en biedt met de app mogelijkheden om te betalen voor het parkeren in verschillende steden. Omdat het verwacht dat cryptomunten milieuvriendelijker gaan worden, zullen volgens de onderneming ook alledaagse diensten en producten hiermee worden betaald.

Dit meldt de Belgische krant De Morgen. Gebruikers kunnen nog steeds op de meer traditionele manieren betalen, maar inmiddels dus ook via zeven verschillende cryptomunten. Het gaat nu om bitcoin, bitcoin cash, litecoin, dai, dogecoin en USD coin.

Nederland

Wie met deze betaalmiddelen wil afrekenen, moet via de app Seety credits kopen. Dit kost evenveel als een betaling met creditcard of via een online overschrijving. Vanwege de waarde van bitcoin, zou een parkeerticket van 5 euro bijvoorbeeld 0,00012 bitcoin zijn.

Seety is sinds kort ook beschikbaar in Nederland en heeft circa 355.000 actieve leden. De onderneming verwacht dit jaar een omzet van 400.000 euro en hoopt voor volgend jaar op een omzet van 2 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.