Brabants nachtnet succes

Het nachtnet in Noord-Brabant is een groot succes. Dit blijkt uit onderzoek van NS. Vooral de verbindingen Utrecht-‘s-Hertogenbosch en Breda-Dordrecht scoren goed. De belangrijkste reden om van het nachtnet gebruik te maken, is sociaal-recreatief (bezoek van vrienden, of bezoek van een evenement zoals o.a. Pinkpop).

Het kunnen drinken van alcohol en het gemak van de trein worden vaak genoemd. Over het algemeen waarderen de reizigers het nachtnet met een 7,9. Sociale veiligheid wordt met een 7,8 hoger gewaardeerd dan de reguliere NS- treinen.
Het Brabants nachtnet rijdt sinds december 2007. Drie nachten per week (donderdag-vrijdag, vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag) rijden er treinen die Breda, Dordrecht , Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg met elkaar en met Utrecht en Rotterdam verbinden. De proef met het Brabants Nachtnet loopt na 3 jaar af in december 2010.
Uit het onderzoek blijkt verder dat  47% van de reizen nieuwe treinreizigers zijn en het aantal reizigers stijgt nog steeds. Zo’n 30% komt uit de Randstad. Brabant wordt dus aantrekkelijker om te bezoeken, concludeert de provincie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.