GO-Sharing, e-deelfiets, e-deelscooter

Deelscooters- en fietsen van GO Sharing nu ook in Q-Park aangeboden

Foto: persbericht Q-Park, GO-Sharing

Q-Park en GO Sharing zijn een langdurige samenwerking aangegaan om vanuit locaties van Q-Park e-scooters en e-bikes aan te bieden. Dit doen zij onder de naam Park+Go. Het doel hiervan is dat reizigers sneller, comfortabeler en duurzamer van deur tot deur kunnen reizen.

De samenwerking met GO Sharing past in de ambitie van Q-Park om zijn rol als mobiliteitspartner voor gemeenten, ontwikkelaars en parkerende klanten te verstevigen. De primeurs van Park+Go zijn naar Q-Park Laakhaven in Den Haag, Q-Park Schiecentrale in Rotterdam, Q-Park Arena in Den Bosch en Q-Park Bijenkorf in Eindhoven gegaan. Daar zijn sinds dinsdag meerdere e-deelscooters en e-deelfietsen beschikbaar.

Klanten kunnen via de website van Q-Park een parkeerplaats met e-scooter of e-bike boeken. Hiervoor geldt een combinatietarief. “Parkeren staat niet stil. En wij ook niet”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Met deze samenwerking bieden we een oplossing voor bezoekers die aan de rand van de stad parkeren en de ‘last mile’ naar het centrum willen afleggen met een ander vervoersmiddel.”

Steden leefbaar en bereikbaar houden

De twee partijen hebben elkaar gevonden in het streven om te vergroenen en steden leefbaar en bereikbaar te houden. “Wij begrijpen dat parkeren geen doel op zich is”, stelt Wilkes. “Begin deze eeuw lanceerden we in samenwerking met NS al de P+R-terreinen waar je makkelijk overstapt op de trein.” Nu transformeren parkeergarages steeds meer tot mobiliteitshubs met laadpalen, logistieke services en toegang tot vormen van deelvervoer. “Mobiliteit wordt een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden. Onze locaties spelen daar een steeds belangrijkere rol in.”

Lees ook: Opnieuw twee MaaS-apps gelanceerd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Elisabetta Santangelo

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.