Scholieren voortgezet onderwijs maken kennis met en debatteren

Provincie Gelderland en Arriva brengen in Rivierenland het openbaar vervoer op een spraakmakende en originele manier onder de aandacht bij scholieren van het voortgezet onderwijs met een lesmodule OV-debatteren. Arriva heeft deze lesmodule ontwikkeld in samenwerking met jongerenorganisatie In-Spe. Doel van de OV-debatten is jongeren leren debatteren én kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Daarnaast worden deze winter jongeren in Rivierenland in de gelegenheid gesteld om met het winterabonnement voordelig kennis te maken met de bus en trein in hun regio.
Ervaren debater Frits Bloemberg geeft de debatles aan de scholieren. Uiteraard komen openbaar vervoer gerelateerde onderwerpen aan bod, zoals agressie in het openbaar vervoer, de OV-chipkaart en de algemene mening van jongeren over het openbaar vervoer. Verschillende voortgezet onderwijsinstellingen in Rivierenland doen mee aan de debatlessen. De eerste lessen zijn al van start gegaan in november. De beste debaters van de scholen worden in januari op het provinciehuis uitgenodigd tijdens een dag die in het teken zal staan van openbaar vervoer, politiek en debat. Hier kunnen de debaters hun ervaringen delen met Marijke van Haaren, gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Gelderland, de openbaarvervoerbedrijven en andere (politiek) betrokkenen bij het openbaar vervoer in Gelderland.
Naast OV-debatten bieden Arriva en de provincie Gelderland middelbare scholieren in Rivierenland een voordelig winterabonnement aan om op een aantrekkelijke manier kennis te maken met het openbaar vervoer. Met dit abonnement kunnen scholieren gedurende vier maanden (december 2010 tot en met maart 2011) voor de halve prijs met de Arriva-bus en de Syntus-trein op het traject Tiel-Kesteren van huis naar school reizen in Rivierenland. Provincie Gelderland en Arriva willen met het winterabonnement scholieren een veilig alternatief aanbieden voor de fiets. Zeker in de wintermaanden zijn de weersomstandigheden vaak guur. Regen, sneeuwstormen, gladheid, in het donker naar school fietsen en in het donker weer thuiskomen. Het zijn geen ideale en veilige omstandigheden om grote afstanden te fietsen, aldus Arriva.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.