Nachttaxi als vervangen ov in Brussel

Collecto is een nieuwe collectieve taxidienst die zeven dagen beschikbaar is tussen 23 uur en 6 uur ’s ochtends in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Collecto rijdt sinds 1 september met 80 vertrekpunten (bestaande OV-haltes) en breidt dit najaar uit tot 200 vertrekpunten.

Collecto is zeer flexibel: je stapt op aan een halte naar keuze en wordt afgezet op elk gewenst adres naar keuze in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat kost € 5 per persoon voor een rit korter dan 3 km (vogelvlucht) en € 8 voor langere ritten.  Met Collecto kan je vertrekken op het uur of op het half uur. Uiterlijk 20 minuten voor het gewenste vertrek moet je je rit reserveren.
Aan een telefoniste laat je weten welk Collecto-vertrekpunt je hebt gekozen uit de lijst met vertrekpunten en waar je naartoe wilt. Je zorgt vervoglens dat je op het afgesproken uur aan het vertrekpunt bent. De collectieve taxi komt dan maximaal 10 minuten na het afgesproken uur aangereden. Het Gewest Brussel betaalt het verschil tussen de werkelijk ritprijs en het vaste tarief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.