Proef met dubbelgebruik parkeerruimte in Nijmegen

Het duurt nog tot april volgend jaar, maar dan start in Nijmegen een proef waarbij ondernemers in de binnenstad parkeerruimte vrijmaken voor hun bezoekers. Een parkeerterrein van een onderwijsinstelling wordt op piektijden ingezet voor winkeliers, restauranthouders en andere ondernemers. Zo komt er plaats vrij voor het winkelende publiek.

De gemeente moest daartoe ontheffing verlenen op het bestemmingsplan Deze ontheffing maakt het mogelijk dat het parkeerterrein bij het ROC vanaf 1 oktober 2010 bij wijze van proef niet alleen door het eigen personeel, maar (tegen betaling) ook door derden gebruikt mag worden. Daarnaast werkt de gemeente mee aan het verzoek van de ondernemers om de 7-daagse parkeervergunning van circa 100 ondernemers in vergunninggebied om te zetten naar een 5-daagse parkeervergunning. Deze 5-daagse vergunning is alleen geldig op werkdagen. Voor de koopavond, zaterdag en koopzondag sluiten de ondernemers vervolgens een parkeerabonnement af met het ROC Nijmegen.
In eerste instantie gaat het om een pilot van één jaar. Na een evaluatie van de proef zal worden besloten of het openstellen van het parkeerterrein bij ROC Nijmegen wordt voortgezet en kan worden uitgebreid.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.