Parkeerautomaten in Utrecht geskimd

Twee parkeerautomaten van de gemeente Utrecht zijn geskimd. De aanpassing van de parkeerautomaten is zeer professioneel uitgevoerd, zo meldt de gemeente die gebruikers vraagt extra alert te zijn op aanpassingen van parkeerautomaten en hun bankafschriften te controleren.

Bij de geskimde automaten is voor de pasinvoer een opzetstuk geplaatst om de magneetstrip te kopiëren, boven de pinterminal is een camera geplaatst om de pincode te filmen. Het aantal geskimde passen en de hoogte van de schade is niet bekend. Gistermiddag kreeg de gemeente een melding van het bedrijf dat de pinbetalingen van parkeerautomaten afhandelt over skimmen op de Mariaplaats. De parkeerhandhavers controleren de andere automaten in de stad en hebben apparatuur ontdekt bij de automaat op het Janskerkhof.
Skimmen, ofwel pinpasfraude, is het kopiëren van de magneetstrip van een pinpas en het gelijktijdig kopiëren of afkijken van de pincode. Met de gegevens van de magneetstrip wordt de pinpas nagemaakt. Met behulp van de pincode kan vervolgens gepind worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.