Transferium Goes gaat dicht wegens ‘concurrentievervalsing’

Goes wil het transferium bij de Zeelandhallen te sluiten. De kosten zouden te hoog zijn, en de gemeente loopt inkomsten mis omdat de parkeergarage in de stad minder wordt gebruikt.

Bij de Zeelandhallen ligt een parkeerterrein met 1350 plaatsen. Dit parkeerterrein fungeert nu op dinsdag en op zaterdag als transferium in de zomermaanden. – van 1 juli t/m 31 augustus – fungeert het terrein van dinsdag tot en met zaterdag als transferium. Een gratis bus pendelt naar het centrum. Dat kost Goes zo’n €80.000 per jaar en daar wil de gemeente vanaf. Volgens de gemeente wordt er beperkt gebruik gemaakt van het transferium – jaarlijks zo’n 60.000 mensen, terwijl de kosten bijna €80.000 per jaar bedragen.
Verder denkt de gemeente dat er minder gebruik wordt gemaakt van de nieuwe parkeergarage in het centrum. Ook in 2008 overwoog Goes al om het transferium te sluiten. Het geld zou beter besteed kunnen worden aan een parkeerverwijzingssysteem om mensen hun parkeerplaats beter te laten vinden, aldus de toenmalige wethouder van de gemeente. De gemeenteraad moet nog met de plannen instemmen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.